Uwielbiam kwaskowaty smak rabarbaru! Przepis na ciasto mam od koleżanki z pracy, właściwie można go zrobić z dowolnymi owocami, a ponoć najlepiej smakuje z rabarbarem lub śliwkami. Pyszne, proste i bardzo szybkie!Składniki:2-3 jajka1 szklanka cukru1 szklanka śmietany2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki olejuoczyszczony i pokrojony w kawałki rabarbar (ok. 1 szklanka)Sposób przygotowania:1. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać olej i śmietanę.2. Do gładkiej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.3. Ciasto wylać na wcześniej przygotowaną blachę, ułożyć rabarbar na wierzchu.4. Piec przez ok. 35 minut w 160 st. C.5. Nas koniec dodam, że robiłam to ciasto w małej blaszce.Smacznego :)