ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoszynka surowa 0,5 kilogramówjabłko 1 sztukolej 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychsucha zielona herbata 1 łyżek deserowychsucha czarna herbata 1 łyżek deserowychczosnek 3 ząbkimąka 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:opłukaną, osuszoną szynkę pokroić w plastry o grubości ok. 3 cm. rozgrzać olej z masłem i podsmażyć na nim szynkę ze wszystkich stron kilka minut na dużym ogniu. Podlać szklanką gorącej wody i dusić 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.Obrane jabłko podzielić na połówki i usunąć środki z pestkami, a miąższ pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do mięsa. Posypać zieloną i czarną herbatą. Oczyszczony, rozdrobniony czosnek dodać do mięsa, mieszając doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dusić jeszcze 20 minut na małym ogniu. Mięso wyjąć, a sos zmiksować na gładki krem. Mąkę wymieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do sosu, mieszając zagotować. Doprawić solą oraz pieprzem. Ponownie włożyć mięso i podgrzewać kilka minut. Porcje mięsa i sosu rozłożyć na 4 podgrzane talerze. Podawać z ryżem i gotowanymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: