ßßß Cookit - przepis na Sznycel w rokpolu

Sznycel w rokpolu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 kostek
brokuły 750 gramów
masło 30 gramów
ser rokpol 100 gramów
śmietana 100 gramów
pomidory wiśniowe 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sznycle opłukać, osuszyć i obsmażyć na maśle z obu stron po 3 minuty na złoty kolor. Oczyszczone brokuły podzielić na różyczki, a łodygę pokroić. Łodygę zblanszować w lekko osolonej wodzie po 5 minutach włożyć różyczki i gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut.
Ser pokroić w kostkę i zmieszać ze śmietaną. Umyte pomidory pokroić na pół. Sznycle oprószyć solą i pieprzem. Krem serowy i pomidory rozłożyć na sznyclach, i podpiec 2 minuty na grillu. Podawać z brokułami i z posypanymi natką ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4811/Sznycel-w-rokpolu