Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 kostek
brokuły 750 gramów
masło 30 gramów
ser rokpol 100 gramów
śmietana 100 gramów
pomidory wiśniowe 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sznycle opłukać, osuszyć i obsmażyć na
maśle z obu stron po 3 minuty na złoty kolor. Oczyszczone
brokuły podzielić na różyczki, a łodygę pokroić. Łodygę zblanszować w lekko osolonej wodzie po 5 minutach włożyć różyczki i gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut.
Ser pokroić w kostkę i zmieszać ze
śmietaną. Umyte
pomidory pokroić na pół. Sznycle oprószyć
solą i
pieprzem. Krem
serowy i
pomidory rozłożyć na sznyclach, i podpiec 2 minuty na grillu. Podawać z
brokułami i z posypanymi
natką ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: