Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
woda gazowana 3 łyżek stołowych
ser rokpol 100 gramówróżyczki
brokułu według uznania
pomidory 1 sztuk
bekon 4 plastry
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ubić
jajka, dodając stopniowo
wodę mineralną, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać pokruszony
ser i wymieszać.
Brokuły lekko podgotować,
bekon lekko podsmażyć na chrupiący i pokroić na małe kwadraciki. Na patelni rozgrzać
masło, wlać ubite
jajka i przez 1 minutę poruszać patelnią.
potem dodać
brokuły,
bekon i pokrojony w kostkę
pomidor. Pozwolić
jajkom wyrosnąć. Gdy
jajka się odpowiednio zetną, zrolować omlet przy pomocy drewnianej
łopatki i zsunąć na talerz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: