ßßß Cookit - przepis na Pomidory nadziewane

Pomidory nadziewane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidor 8 sztuk
mięso zmielone gotowane 250 gramów
kajzerka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
słonina 50 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
żółty ser starty 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso podsmażyć, następnie wraz ze słonina i namoczona w wodzie kajzerką zemleć w maszynce, wymieszać z jajem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory umyć, ściąć wierzch, wydrążyć, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami ( chodź nie koniecznie należy przykrywać). Ułożyć w brytfance lub prodiżu, skropić masłem posypać utartym żółtym serem i zapiec ( piec przez krótką chwilkę tak aby tylko rozpuścił się ser) Można podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-07
Super polecam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4941/Pomidory-nadziewane