ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopomidor 8 sztukmięso zmielone gotowane 250 gramówkajzerka 1 sztukjajko 1 sztuksłonina 50 gramówśmietana 3 łyżek stołowychżółty ser starty 3 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso podsmażyć, następnie wraz ze słonina i namoczona w wodzie kajzerką zemleć w maszynce, wymieszać z jajem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.Pomidory umyć, ściąć wierzch, wydrążyć, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami ( chodź nie koniecznie należy przykrywać). Ułożyć w brytfance lub prodiżu, skropić masłem posypać utartym żółtym serem i zapiec ( piec przez krótką chwilkę tak aby tylko rozpuścił się ser) Można podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-07Super polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: