Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidor 8 sztuk
mięso zmielone gotowane 250 gramów
kajzerka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
słonina 50 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
żółty ser starty 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso podsmażyć, następnie wraz ze
słonina i namoczona w wodzie
kajzerką zemleć w maszynce, wymieszać z
jajem i
śmietaną, doprawić
solą i
pieprzem do smaku.
Pomidory umyć, ściąć wierzch, wydrążyć, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami ( chodź nie koniecznie należy przykrywać). Ułożyć w brytfance lub prodiżu, skropić
masłem posypać utartym
żółtym serem i zapiec ( piec przez krótką chwilkę tak aby tylko rozpuścił się
ser) Można podawać z surówką i
ziemniakami lub frytkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-07Super polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: