ßßß Cookit - przepis na Przekladaniec z owocami

Przekladaniec z owocami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
jajka 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
owoce 1 kilogramów
budyń waniliowy 2 sztuk
woda 3 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 2 szczypta
Wykonanie:
Ciasto: przesianą mąkę posiekać z miękką margaryną, dodać jajko, żółtko, cukier(szklanka), proszek do pieczenia(1,5 łyżeczki), szczyptę soli zagnieść ciasto i wylepić nim dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Ułożyć na nim obrane i pokrojone w cząstki owoce.
Masa budyniowa: ugotować budyń na wodzie ze szklanką cukru. Gorący wyłożyć na owoce i równomiernie rozprowadzić.
Masa biszkoptowa: 4 jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch, dodać mąkę tortową wymieszaną z pół łyżeczki proszkiem do pieczenia i delikatnie, łyżką, połączyć. Masę wyłożyć na budyń i wyrównać.
Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Owoce: jabłka, węgierki lub gruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7240/Przekladaniec-z-owocami