Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 1 szklanek
margaryna 1 kostek
jajka 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
owoce 1 kilogramów
budyń waniliowy 2 sztuk
woda 3 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 2 szczyptaWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę posiekać z
miękką margaryną, dodać
jajko,
żółtko,
cukier(szklanka),
proszek do pieczenia(1,5 łyżeczki), szczyptę
soli zagnieść ciasto i wylepić nim dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Ułożyć na nim obrane i pokrojone w cząstki
owoce.Masa budyniowa: ugotować
budyń na wodzie ze szklanką
cukru. Gorący wyłożyć na
owoce i równomiernie rozprowadzić.Masa biszkoptowa: 4
jajka ubić z
cukrem i szczyptą
soli na puch, dodać
mąkę tortową wymieszaną z pół łyżeczki
proszkiem do pieczenia i delikatnie, łyżką, połączyć. Masę wyłożyć na
budyń i wyrównać.Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Zimne ciasto obsypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Owoce:
jabłka, węgierki lub
gruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: