ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówcukier 1 szklanekmargaryna 1 kostekjajka 1 sztukżółtka 1 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychowoce 1 kilogramówbudyń waniliowy 2 sztukwoda 3 szklanekcukier 1 szklanekjajka 4 sztukcukier 4 łyżek stołowychmąka tortowa 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 2 szczyptaWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z miękką margaryną, dodać jajko, żółtko, cukier(szklanka), proszek do pieczenia(1,5 łyżeczki), szczyptę soli zagnieść ciasto i wylepić nim dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Ułożyć na nim obrane i pokrojone w cząstki owoce.Masa budyniowa: ugotować budyń na wodzie ze szklanką cukru. Gorący wyłożyć na owoce i równomiernie rozprowadzić.Masa biszkoptowa: 4 jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puch, dodać mąkę tortową wymieszaną z pół łyżeczki proszkiem do pieczenia i delikatnie, łyżką, połączyć. Masę wyłożyć na budyń i wyrównać.Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem.Uwagi:Owoce: jabłka, węgierki lub gruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: