Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 35(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 300 gramów
mąka 200 gramów
cukier 70 gramów
masło 150 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
cukier puder 100 gramów
płatki migdałowe 40 gramówWykonanie:Ciasto: na stolnicę przesiać
mąkę, dodać
żółtko,
cukier,
kakao,
masło i posiekać nożem, i zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Rozłożyć kawałki
ciasta francuskiego i rozmrozić. Następnie ułożyć jedno na drugim i rozwałkować na małej ilości
mąki ( na prostokąt 30 x 50 cm). Ciasto posmarować roztrzepanym
białkiem.14Kruche ciasto rozwałkować do identycznej wielkości. Ciasta ułożyć jedno na drugim, pokroić na 20 pasków o szerokości 1 , 5 cm. Paski skręcić i uformować z nich precle. Precle układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w 190 stopniach na złoto-brązowy kolor.
Cukier puder utrzeć z 2 łyżkami gorącej
wody. Uzyskaną polewą smarować gorące precle i posypać
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: