Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
wywar warzywny 200 mililitrów
ocet ziołowy 8 łyżek stołowych
olej ziołowy 3 łyżek stołowych
tymianek listki 2 łyżek stołowych
cebula czerwona 2 sztuk
rzodkiewki, pęczek 1 sztuk
schab wędzony 600 gramów
margaryna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Wywar podgrzać, dodać
ocet, doprawić
solą,
pieprzem oraz
olejem ziołowym.
Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plastry lub w drobną kostkę. Zalać
wywarem, dodać
tymianek.Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę, a
rzodkiewki w plasterki i wymieszać z
ziemniakami, odstawić w chłodne miejsce.
Schab pokroić na kotlety i obsmażyć na
margarynie. Podawać z ziemniaczaną
sałatką i
razowym chlebem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: czescData: 2008-12-13 jak uwedzic mam schab?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: