ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówwywar warzywny 200 mililitrówocet ziołowy 8 łyżek stołowycholej ziołowy 3 łyżek stołowychtymianek listki 2 łyżek stołowychcebula czerwona 2 sztukrzodkiewki, pęczek 1 sztukschab wędzony 600 gramówmargaryna według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.Wywar podgrzać, dodać ocet, doprawić solą, pieprzem oraz olejem ziołowym.Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plastry lub w drobną kostkę. Zalać wywarem, dodać tymianek.Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę, a rzodkiewki w plasterki i wymieszać z ziemniakami, odstawić w chłodne miejsce.Schab pokroić na kotlety i obsmażyć na margarynie. Podawać z ziemniaczaną sałatką i razowym chlebem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: czescData: 2008-12-13 jak uwedzic mam schab?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: