ßßß Cookit - przepis na Schab po mazursku

Schab po mazursku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
schab 80 dekagramów
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
powidła śliwkowe 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 15 mililitrów
tłuszcz 4 dekagramów
masło 2 dekagramów
goździk 2 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Schab pozbawić kości, posolić, włożyć do szybkowaru, wlać 2 szklanki wody. Włożyć oczyszczoną włoszczyznę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wylać wywar, a na to miejsce włożyć tłuszcz i obrumienić na nim schab dookoła. Obsypać teraz schab grubo tartą bułką, włożyć masło, powidła, cukier, sól i goździki, wlać na powrót wywar. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Na koniec zagęścić sos mąką, wlać wino i zagotować.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1714/Schab-po-mazursku