Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
schab 80 dekagramów
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
powidła śliwkowe 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 15 mililitrówtłuszcz 4 dekagramów
masło 2 dekagramów
goździk 2 sztuk
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Schab pozbawić kości, posolić, włożyć do szybkowaru, wlać 2 szklanki
wody. Włożyć oczyszczoną
włoszczyznę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wylać
wywar, a na to miejsce włożyć tłuszcz i obrumienić na nim
schab dookoła. Obsypać teraz
schab grubo
tartą bułką, włożyć
masło, powidła,
cukier,
sól i
goździki, wlać na powrót
wywar. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Na koniec zagęścić sos
mąką, wlać
wino i zagotować.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: