ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 600 gramówmąka 1 łyżek stołowychwino białe wytrawne 50 mililitrówbulion wołowy 0,5 szklanekmasło 1 łyżek stołowychkminek mielony 0,5 łyżek deserowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym kminkiem, ułożyć jeden na drugim i zostawić na 2h w chłodnym miejscu. Następnie kotlety posolić, obtoczyć w mące, włożyć do rondla razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, zalać gorącym bulionem, przykryć i dusić na małym ogniu. Gdy mięso zmięknie, dodać masło i wino, zagotować. Podawać z pyzami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: