ßßß Cookit - przepis na Kotlety po trybunalsku

Kotlety po trybunalsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 600 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 mililitrów
bulion wołowy 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
kminek mielony 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać mielonym kminkiem, ułożyć jeden na drugim i zostawić na 2h w chłodnym miejscu. Następnie kotlety posolić, obtoczyć w mące, włożyć do rondla razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, zalać gorącym bulionem, przykryć i dusić na małym ogniu. Gdy mięso zmięknie, dodać masło i wino, zagotować. Podawać z pyzami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5910/Kotlety-po-trybunalsku