Kolejna pyszna odsłona schabu - tym razem w delikatnym i kremowym, aczkolwiek wyrazistym w smaku sosie z serka mascarpone i musztardy. Aż żałuję, że wcześniej nie robiłam w ten sposób mięsa bo jest prosto i na prawdę pysznie!SKŁADNIKI:6-7 plastrów schabu1/2 szkl bulionu250g mascarpone4 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej)4 łyżki ostrej musztardy2-3 łyżki soku z cytrynysól i pieprzmąka do obtoczenia mięsa1. Mięso delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Usmażyć na złoto z obu stron. Podlać bulionem i dusić ok 15 minut (bulion powinien się wtedy zredukować).2. Mascarpone rozmieszać z musztardami, dodać do mięsa, wymieszać i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze ok 10-15 minut do miękkości mięsa, pilnując by mięso od spodu się nie przypaliło (w razie potrzeby można podlewać wodą).3. Dodać sok z cytryny, wymieszać, dusić jeszcze kilka minut.