Sos musztardowy robiłam już nie raz i bardzo go lubimy a ten przepis zaintrygowal mnie przez dodatek sera mascarpone. Muszę przyznać, że całość badzo nam smakowała. Ser mascarpone sprawił, że sos jest gładki, aksamitny, bardziej niż w przypadku śmietany. Dodałam go o wiele mniej niz było w przepisie bo robiłam 4 kotlety ale i tak moim zdaniem 230 g to trochę za dużo. Połowa tej ilości zdecydowanie wystarczy i też nada potrawie odpowiedniego smaku.Źródło: Kuchnia, nr 3/2012 + moje zmianySkładniki:8 kotletów ze schabu (użyłam szynki, 4 plastry)sól i pieprz3 łyżki mąki2 łyżki masła4 łyżki musztardy gruboziarnistej2 łyżki musztardy Dijon230 g mascarpone (uzyłam ok.100 g)1 l bulionu250 g zielonej fasolki szparagowejsok i skórka otarta z 1 cytrynyMięso natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzac masło i podsmażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Wlać bulion i dusić na wolnym ogniu około godziny. Pod koniec dodać obie musztardy i serekmascarpone. Przykryć i dusić jeszcze ok. 10 minut. Wrzucić oczyszczoną fasolkę, dodać sok i skórkę cytryny. Dusić do momentu aż fasolka będzie al dente.Smacznego:)