Wykonanie
Roladki
schabowe, lekko
musztardowe, z
papryką i ogóreczkiem w środku, otulone
szynką i upieczone. Bardzo ciekawy sposób na smaczne
mięsko :)
SKŁADNIKI:ok. 50 dag
schabu5 dużych plastrów
szynki /boczku (
szynka nie może być za chuda)25 dag
pieczarek (można pominąć)po 5 paseczków
papryki czerwonej i
ogórka konserwowegomusztarda (u mnie Primavika)
sól,
pieprz1 szkl
bulionuśmietanka 30%mąka1.
Schab rozbić, oprószyć
solą i
pieprzem. Posmarować z 1 strony
musztardą. Na brzegu ułożyć
paprykę i
ogórka. Zwinąć w roladkę.
2. Każdą roladke zawinąć duży w plaster
szynki lub w
boczek. Spiąć wykałaczkami.3. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć surowe
pieczarki. Podlać
bulionem.4. Piec pod przykryciem do miękkości
mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć na chwilę przykrycie żeby
szynka się przyrumieniła. Można też np. posypać je
serem żółtym.5. Wyjąć roladki, resztę przelać do rondelka, dolać troszkę
śmietanki 30%, zagęścić
mąką. Ewentualnie doprawić do smaku.Ja podałam je z
ryżem i pysznymi Piklami z
ogórków firmy
Orzech . To kolejny produkt tej firmy, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył wspaniałym smakiem. Nie za ostre, nie za kwaśne, lekko chrupiące - po prostu przepyszne!
Mogę nawet zaryzykować stwierdzeniem, że lepsze niż domowe ;)