Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 10 gramówskórka z otartej
cytryny 1 łyżek stołowych
jajka 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
truskawki twarde, małe 1 kilogramów
cukier puder 1 szklanek
cytryna 1 sztukwrzątek 5 łyżek stołowychWykonanie:
margarynę utrzeć z
cukrem,
cukrem waniliowym i
skórką cytrynowa. Ucierając dodawać kolejno
żółtka i przesianą
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Ubite na sztywno
białka delikatnie połączyć z ucieraną masą. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu ułożyć oczyszczone i osączone
truskawki, lekko wciskając je di środka. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Przygotowanie lukru:
cukier puder utrzeć z
sokiem z cytryny i wrzątkiem. Zimne ciasto polać lukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10też takie piekęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: