ßßß Cookit - przepis na Roladki ze szparagami

Roladki ze szparagami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
szparagi 400 gramów
wino białe półwytrawne 100 mililitrów
liście szpinaku 100 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Szparagi oczyścić i przyciąć drewniane końce, gotować 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć. Oczyszczone liście szpinaku blanszować minutę i osaczyć. Filety umyć, osaczyć, każdy przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając do końca, i lekko rozbić pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Na każdym płacie mięsa ułożyć liście szpinaku i szparagi. Skropić cytryną. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron. Wlać wino i dusić 6 minut. Odparować płyn do połowy objętości, włożyć masło i roztopić. Po usunięciu wykałaczek lub nici roladki ułożyć na talerzu i polać sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6607/Roladki-ze-szparagami