Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
szparagi 400 gramów
wino białe półwytrawne 100 mililitrówliście
szpinaku 100 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Szparagi oczyścić i przyciąć drewniane końce, gotować 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć. Oczyszczone liście
szpinaku blanszować minutę i osaczyć. Filety umyć, osaczyć, każdy przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając do końca, i lekko rozbić pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Na każdym płacie
mięsa ułożyć liście
szpinaku i
szparagi. Skropić
cytryną. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią. Oprószyć
solą,
pieprzem i
mąką. Obsmażyć na rozgrzanej
oliwie ze wszystkich stron. Wlać
wino i dusić 6 minut. Odparować płyn do połowy objętości, włożyć
masło i roztopić. Po usunięciu wykałaczek lub nici roladki ułożyć na talerzu i polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: