Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
rostbef 4 sztuk
papryka 3 sztuktłuszcz 80 gramów
sól 1 sztuk
kminek 1 łyżek deserowych
papryka mielona 2 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
pomidor 4 sztuk
ziemniak 750 gramówWykonanie:Plastry
rostbefu umyć (naciągnąć brzegi), posolić i podsmażyć szybko z obu stron na gorącym tłuszczu. Wyjąć z tłuszczu, poddusić w nim posiekaną
cebulę, wsypać mieloną
paprykę i zalać
wodą. Do powstałego sosu włożyć plastry
rostbefu i dusić pod przykryciem, aż będą na pół miękkie. Wtedy wyjąć
mięso i włożyć do sosu pokrojone na krążki
ziemniaki, na nie układać oprószone
kminkiem i
majerankiem plastry
rostbefu, a na nich pokrojone w krążki
pomidory i świeżą
paprykę. Zalać taką ilością
wody, aby wszystko dokładnie przykryła, i dusić pod przykryciem do miękkości.Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: