ßßß Cookit - przepis na Rostbef familijny

Rostbef familijny

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
rostbef 4 sztuk
papryka 3 sztuk
tłuszcz 80 gramów
sól 1 sztuk
kminek 1 łyżek deserowych
papryka mielona 2 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
pomidor 4 sztuk
ziemniak 750 gramów
Wykonanie:
Plastry rostbefu umyć (naciągnąć brzegi), posolić i podsmażyć szybko z obu stron na gorącym tłuszczu. Wyjąć z tłuszczu, poddusić w nim posiekaną cebulę, wsypać mieloną paprykę i zalać wodą. Do powstałego sosu włożyć plastry rostbefu i dusić pod przykryciem, aż będą na pół miękkie. Wtedy wyjąć mięso i włożyć do sosu pokrojone na krążki ziemniaki, na nie układać oprószone kminkiem i majerankiem plastry rostbefu, a na nich pokrojone w krążki pomidory i świeżą paprykę. Zalać taką ilością wody, aby wszystko dokładnie przykryła, i dusić pod przykryciem do miękkości.
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1853/Rostbef-familijny