ßßß Cookit - przepis na Rosbeft w pomarańczach

Rosbeft w pomarańczach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
rosbeft 4 plastry
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
pomarańcza 1 sztuk
oliwki czarne 4 sztuk
dymka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
dżem pomarańczowy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
KANDYZOWANA SKÓRKA POMARAŃCZOWA 1/2 szklanek
Wykonanie:
Mięso rozbić, posmarować połową oleju i oprószyć przyprawą. Odstawić na 2godz. Oliwki, dymki i pomarańczę pokroić w plastry. Dymki podsmażyć na reszcie oleju i wsypać cukier. Smażyć aż się skarmelizuje. Dodać oliwki, dżem, podlać wodą lub winem, zagotować i doprawić. Mięso smażyć po 5-7min z każdej strony na patelni grillowej. Pod koniec dołożyć pomarańcze. Przełożyć na talerze polać sosem. Posypać skórką pomarańczową.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8600/Rosbeft-w-pomaranczach