Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorosbeft 4 plastry
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
pomarańcza 1 sztuk
oliwki czarne 4 sztuk
dymka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
dżem pomarańczowy 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaKANDYZOWANA
SKÓRKA POMARAŃCZOWA 1/2 szklanekWykonanie:
Mięso rozbić, posmarować połową
oleju i oprószyć przyprawą. Odstawić na 2godz.
Oliwki,
dymki i
pomarańczę pokroić w plastry.
Dymki podsmażyć na reszcie
oleju i wsypać
cukier. Smażyć aż się skarmelizuje. Dodać
oliwki,
dżem, podlać
wodą lub
winem, zagotować i doprawić.
Mięso smażyć po 5-7min z każdej strony na patelni grillowej. Pod koniec dołożyć
pomarańcze. Przełożyć na talerze polać sosem. Posypać
skórką pomarańczową.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: