Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 1 sztuk
mąka 5 łyżek stołowych
boczek 100 gramów
mięso mielone wieprzowe 300 gramów
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach, odcisnąć sok i odstawić. Z soku z wierzchu zlać płyn, pozostały osad wymieszać z
ziemniakami. Dodać
mąkę oraz
jajko i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto, doprawić
solą. Na rozgrzanym na patelni
oleju podsmażyć pokrojone drobno
cebule,
paprykę oraz
mięso. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Z ciasta uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego i nadziać farszem mięsnym. Zlepić pyzy i partiami wrzucać na osolony wrzątek. Gotować 12 - 15 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z podsmażonym
boczkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: