Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
smalec 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
polędwica 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
pieczarka 500 gramów
natka pietruszki 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowychmadera 9 łyżek stołowych
śmietana kremówka 1 szklanek
pasztetowa 100 gramów
ciasto francuskie 5 sztuk
jajko 1 sztuk
wywar 2 szklanekzasmażka 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso oprószyć
solą,
pieprzem, obsmażyć na
smalcu.
Pieczarki i
cebulę pokroić, podsmażyć na
oleju. Wlać po 3 łyżki madery i kremówki. Dusić 15- 20 minutDo
pieczarek dodać
pasztetową i posiekaną
natkę. Farsz posolić i popieprzyć. Na 4 płatach ciasta położyć 0,3 farszu,
mięso i resztę farszu. zwinąć i posmarować
białkiem. Z 5 płata ciasta wykroić paski, ułożyć na pieczeni i posmarować
żółtkiem. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. Z
wywaru, madery, kremówki i zasmażki przyrządzić sos.Uwagi:
natka - 2 pęczki,
ciasto francuskie - 5
płatków, ciemna zasmażkaAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: