ßßß Cookit - przepis na Polędwica z farszem

Polędwica z farszem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
smalec 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
polędwica 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
pieczarka 500 gramów
natka pietruszki 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
madera 9 łyżek stołowych
śmietana kremówka 1 szklanek
pasztetowa 100 gramów
ciasto francuskie 5 sztuk
jajko 1 sztuk
wywar 2 szklanek
zasmażka 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso oprószyć solą, pieprzem, obsmażyć na smalcu.
Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Wlać po 3 łyżki madery i kremówki. Dusić 15- 20 minut
Do pieczarek dodać pasztetową i posiekaną natkę. Farsz posolić i popieprzyć. Na 4 płatach ciasta położyć 0,3 farszu, mięso i resztę farszu. zwinąć i posmarować białkiem. Z 5 płata ciasta wykroić paski, ułożyć na pieczeni i posmarować żółtkiem. Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni. Z wywaru, madery, kremówki i zasmażki przyrządzić sos.
Uwagi:
natka - 2 pęczki, ciasto francuskie - 5 płatków, ciemna zasmażka
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4003/Poledwica-z-farszem