ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopoledwica wołowa 750 gramówmasło 30 gramówser plesniowy 150 gramówpłatki kukurydziane 30 gramówtymianek, gałązki 4 sztukpiwo 250 mililitrówmakaron 200 gramówciemna zasmażka 1 łyżek stołowychśmietana gęsta 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, a ser rozdrobnić widelcem. Do mocnego woreczka foliowego wsypać płatki kukurydziane i rozbić wałkiem kuchennym. Wymieszać ser, płatki i posiekany tymianek. Wyjąć mięso z patelni i nałożyć na nie masę serową. Włożyć do brytfanny i piec 40 minut w 200 stopniach. wyłączyć piekarnik i otworzyć drzwiczki, by pieczeń stygła.Wlać piwo do sosu ze smażenia, dodać zasmażkę i zagotować, doprawić solą oraz pieprzem, zaprawić śmietanę i polać mięso.Makaron ugotować i podawać z mięsem oraz surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: