ßßß Cookit - przepis na Polędwica w ziołowej skórce

Polędwica w ziołowej skórce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
poledwica wołowa 750 gramów
masło 30 gramów
ser plesniowy 150 gramów
płatki kukurydziane 30 gramów
tymianek, gałązki 4 sztuk
piwo 250 mililitrów
makaron 200 gramów
ciemna zasmażka 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, a ser rozdrobnić widelcem. Do mocnego woreczka foliowego wsypać płatki kukurydziane i rozbić wałkiem kuchennym. Wymieszać ser, płatki i posiekany tymianek. Wyjąć mięso z patelni i nałożyć na nie masę serową. Włożyć do brytfanny i piec 40 minut w 200 stopniach. wyłączyć piekarnik i otworzyć drzwiczki, by pieczeń stygła.
Wlać piwo do sosu ze smażenia, dodać zasmażkę i zagotować, doprawić solą oraz pieprzem, zaprawić śmietanę i polać mięso.
Makaron ugotować i podawać z mięsem oraz surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4807/Poledwica-w-ziolowej-skorce