Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
poledwica wołowa 750 gramów
masło 30 gramów
ser plesniowy 150 gramów
płatki kukurydziane 30 gramów
tymianek, gałązki 4 sztuk
piwo 250 mililitrów
makaron 200 gramówciemna zasmażka 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso obsmażyć na rozgrzanym
maśle, a
ser rozdrobnić widelcem. Do mocnego woreczka foliowego wsypać
płatki kukurydziane i rozbić wałkiem kuchennym. Wymieszać
ser,
płatki i posiekany
tymianek. Wyjąć
mięso z patelni i nałożyć na nie masę
serową. Włożyć do brytfanny i piec 40 minut w 200 stopniach. wyłączyć piekarnik i otworzyć drzwiczki, by pieczeń stygła.Wlać
piwo do sosu ze smażenia, dodać zasmażkę i zagotować, doprawić
solą oraz
pieprzem, zaprawić
śmietanę i polać
mięso.
Makaron ugotować i podawać z
mięsem oraz surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: