Wykonanie
Chociaż to jeszcze nie sezon na
kurki - w moim zamrażalniku na szczęście jeszcze trochę się ich uchowało. Dzięki temu mogło powstać pyszne i szybkie danie. Naleśniki z
mięsem w sosie
kurkowym mają wspaniały smak,
grzybowy,
mięsny...czego chcieć więcej?Przy okazji naleśników - słów kilka o zmianach na blogu...a właściwie zmian brak;) Na blogu brak, ale poza blogiem wielkie. Mianowicie, żeby móc pisać nie tylko o gotowaniu, ale równocześnie aby nie mieszać wpisów - powstał dość duży projekt (chociaż chwilowo jest malutki, to lada moment się rozwinie).Elexis lifestyle . Czyli blog o wszystkim. Ale niezupełnie. Zresztą sami zobaczcie KLIKZmian na nim będzie jeszcze sporo, trzy godziny walczyłam i potrzebuję przerwy, ale gdy tylko oczy odpoczną, dalej
będę zmieniać, szaleć, rozwijać. Jeśli macie jakieś propozycje tematów - czekam! Piszcie w komentarzach lub na maila
[email protected]Oczywiście Kuchnia Elexis pozostaje moim najważniejszym blogiem, a tamten jest jakby "doczepką" :-)
Potrzebujemy:Naleśniki (pod
spodem znajdziesz filmik z przepisem na naleśniki)
mięso z zupy (u mnie
kurczaki)1 ugotowana
marchewkasól,
pieprz1 kwaśna
śmietanagarść
kurek (u mnie mrożone)świeży
tymianekmasłoPrzepis na naleśniki:Farsz:
Mięso wraz z
marchewką mielimy w maszynce. Solimy i
pieprzymy do smaku. Można dodać trochę rosołu aby nie było suche.Sos:Na
maśle przysmażamy
kurki (umyte). Dodajemy
śmietanę i niewielką ilość
tymianku. Solimy i
pieprzymy (
kurki lubią
pieprz). Chwilę gotujemy, zanim sos się zagotuje - zdejmujemy go z ognia. Farsz zawijamy w naleśniki i polewamy sosem
kurkowym. Smacznego:)