Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 kilogramów
piwo jasne 0.75 litrów
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kurczaka pokroić na porcje, ułożyć w garnku, posolić, popieprzyć, dodać
masło i zalać
piwem. Dokładnie przykryć i gotować na małym ogniu około 1 godziny, następnie zwiększyć ogień i ewentualnie można zarumienić. Podawać z gotowanymi
ziemniakami, polanymi stopionym
masłem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
Kasia i TomekData: 2009-04-30I do tego
krewetki.. palce lizac!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: