Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
jajko 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 sztuk
brzoskwinie z puszki 6 sztuk
białka 3 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
płatki migdałowe 0,25 szklanekWykonanie:
Margarynę utrzeć na pianę z
cukrem, całym
jajkiem i
żółtkami. Dosypać
mąkę,
kakao i
proszek do pieczenia. Wymieszać.
Brzoskwinie osączyć z zalewy. pokroić w drobną kostkę. Kwadratową blachę wysmarować tłuszczem, wysypać
mąką lub
bułką tartą. na blasze rozsmarować ciasto. Posypać
brzoskwiniami. Cisto piec 30 minut w temperaturze 160stopni C. W tym czasie przygotować
bezę:
białka wbić do garnuszka, wsypać
cukier i nad parą ubijać, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Rozsmarować ją na jeszcze gorącym cieście, a następnie posypać
cukrem pudrem oraz
płatkami migdałowymi. Piec jeszcze 20 minut w temperaturze 180stopni C. Ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: kayaczData: 2009-11-06no rzeczy z tą
mąką to jakaś tajemnica - ja dodałam "na nosa" i nawet wyszło OK - choć nie wiem jak miało wyjść :-)Autor: chupaData: 2009-03-10fajny przepis, tylko ile trzeba tej maki????Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: