ßßß Cookit - przepis na Murzynek pod kołderką

Murzynek pod kołderką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
jajko 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 sztuk
brzoskwinie z puszki 6 sztuk
białka 3 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
płatki migdałowe 0,25 szklanek
Wykonanie:
Margarynę utrzeć na pianę z cukrem, całym jajkiem i żółtkami. Dosypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Brzoskwinie osączyć z zalewy. pokroić w drobną kostkę. Kwadratową blachę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką lub bułką tartą. na blasze rozsmarować ciasto. Posypać brzoskwiniami. Cisto piec 30 minut w temperaturze 160stopni C. W tym czasie przygotować bezę: białka wbić do garnuszka, wsypać cukier i nad parą ubijać, aż powstanie gęsta, lśniąca masa. Rozsmarować ją na jeszcze gorącym cieście, a następnie posypać cukrem pudrem oraz płatkami migdałowymi. Piec jeszcze 20 minut w temperaturze 180stopni C. Ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: kayacz
Data: 2009-11-06
no rzeczy z tą mąką to jakaś tajemnica - ja dodałam "na nosa" i nawet wyszło OK - choć nie wiem jak miało wyjść :-)
Autor: chupa
Data: 2009-03-10
fajny przepis, tylko ile trzeba tej maki????
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5904/Murzynek-pod-kolderka