ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekcukier 0,5 szklanekmargaryna 0,5 kostekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżółtka 7 sztukbiałka 3 sztukmięta 1 pęczekwódka 4 łyżek stołowychborówki amerykańskie 300 gramówgalaretka cytrynowa 1 sztukWykonanie:Oczyszczona miętę pokroić i zalać wódką, odstawić na 3h. Odcedzić na sitku.Miękka margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysta masę, połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem oraz nalewką miętową, a na końcu delikatnie z pianę z białek ubitą na sztywno. Ciasto przełożyć do podłużnej wąskiej formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Na ostudzone ciasto w blaszce wsypać oczyszczone borówki i zalać tężejąca galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: