Składniki:- 3 szklanki mąki- 4 żółtka- 1 margaryna- szczypta soli- ½ szklanki cukru- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- połowa dużego słoika musu jabłkowego- ½ szklanki cukru- 4 białkaPrzygotowanie:Do mąki dodać żółtka, margarynę, sól, cukier, proszek do pieczenia, zagnieść wszystko w jednolitą całość.Ciasto podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.Białka ubić z cukrem, następnie dodać do musu jabłkowego i delikatnie wymieszać.Blachę o wymiarach 24 x 40 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Na dno blaszki zetrzeć na tarce połowę ciasta, delikatnie ugnieść ręką do dna.Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C ok. 60 minut.Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.