Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz czarny według uznania
sól według uznania
orzechy ziemne 6 dekagramów
por 1 sztukrosołu 1 szklanek
curry 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
banany 2 sztuk
ryż długoziarnisty 1 szklanek
morele 1 puszka
steki wieprzowe 4 sztukWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, również pokroić w kostkę.
Morele osaczyć, zebrać sok.
Mięso obsmażyć na gorącym tłuszczu, dodać
cebulę i zeszklić. Dodać do
mięsa ryż z
curry i mieszając przesmażyć.
Sok z moreli i rosół . dopełnić gorącą
wodą do 1/2 litra płynu. Dodać do
ryżu. Doprowadzić do zagotowania i gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Por oczyścić, starannie umyć, nacinając na całej długości warzywa mniej więcej do połowy grubości, i pokroić na krążki.
Morele pokroić na ćwiartki.
Banany obrać i pokroić w kostkę. Około 10 minut przed końcem gotowania dodać
ryż,
por owoce i
orzechy. Doprawić
solą i
pieprzem, wyłożyć na półmisek.Uwagi:
Orzechy ziemne niesolone.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: