ßßß Cookit - przepis na Nadzienie z polędwicy wołowej

Nadzienie z polędwicy wołowej

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 50 dekagramów
łój wołowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
majeranek według uznania
czosnek 1 ząbki
Wykonanie:
Polędwicę i łój wołowy posiekać tasakiem; jeżeli ma być użyty tatar, wówczas łój zemleć w maszynce. Dodać pieprzu, zmiażdżony z solą ząbek czosnku i majeranek. Masę dobrze wyrobić i nadziewać nią pyzy. Jeżeli zamiast łoju używa się smalcu, należy go stopić i - gorący - wlać do mięsa. Cepeliny nadziewane w ten sposób podaje się z topionym masłem, wymieszanym ze śmietaną.
Uwagi:
wołowa polędwica (może być tatar), łój wołowy lub świeży smalec
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Polecam!!!! Very nice :)))
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1816/Nadzienie-z-poledwicy-wolowej