Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 50 dekagramów
łój wołowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
majeranek według uznania
czosnek 1 ząbkiWykonanie:
Polędwicę i
łój wołowy posiekać tasakiem; jeżeli ma być użyty tatar, wówczas łój zemleć w maszynce. Dodać
pieprzu, zmiażdżony z
solą ząbek
czosnku i
majeranek. Masę dobrze wyrobić i nadziewać nią pyzy. Jeżeli zamiast
łoju używa się
smalcu, należy go stopić i - gorący - wlać do
mięsa. Cepeliny nadziewane w ten sposób podaje się z topionym
masłem, wymieszanym ze
śmietaną.Uwagi:
wołowa polędwica (może być tatar),
łój wołowy lub świeży
smalecPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!!!!
Very nice :)))Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: