Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kacze 4 sztuk
majeranek według uznania
czosnek według uznania
pomarańcze 1 sztuk
likier Grand Marnier 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
smalec według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
sola,
pieprzem,
czosnkiem i
majerankiem. Obsmażyć na gorącym
smalcu. Wlać sok wyciśnięty z
pomarańczy, dodać otartą wcześniej skórkę z wyszorowanej
pomarańczy,
likier i
masło. Smażyć jeszcze 10 minut (
mięso powinno być w środku lekko różowe). Podawać z duszonymi
jabłkami,
żurawiną i dzikim
ryżem lub
kaszą gryczaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: