ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kacze 4 sztukmajeranek według uznaniaczosnek według uznaniapomarańcze 1 sztuklikier Grand Marnier 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniamasło 2 łyżek stołowychsmalec według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć sola, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Obsmażyć na gorącym smalcu. Wlać sok wyciśnięty z pomarańczy, dodać otartą wcześniej skórkę z wyszorowanej pomarańczy, likier i masło. Smażyć jeszcze 10 minut ( mięso powinno być w środku lekko różowe). Podawać z duszonymi jabłkami, żurawiną i dzikim ryżem lub kaszą gryczaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: