ßßß Cookit - przepis na Kacze piersi

Kacze piersi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi kacze 4 sztuk
majeranek według uznania
czosnek według uznania
pomarańcze 1 sztuk
likier Grand Marnier 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
smalec według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć sola, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Obsmażyć na gorącym smalcu. Wlać sok wyciśnięty z pomarańczy, dodać otartą wcześniej skórkę z wyszorowanej pomarańczy, likier i masło. Smażyć jeszcze 10 minut ( mięso powinno być w środku lekko różowe). Podawać z duszonymi jabłkami, żurawiną i dzikim ryżem lub kaszą gryczaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9796/Kacze-piersi