ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 400 gramówmleko 250 mililitrówlaska wanilii 1 sztukżółtka 4 sztukcukie 100 gramówmelisa, listki według uznaniaWykonanie:Mleko zagotować z przekrojoną wanilią i ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Ubijając, wlać mleko.Oczyszczone truskawki przekroić i przełożyć do pucharków. Zalać zimnym kremem i udekorować listkami melisy.Uwagi:Krem można podawać także z poziomkami i malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: