Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
Fix do kurczaka w 5 smakach 1 sztuk
pierś z kurczaka 200 gramów
ryż 200 gramów
jajka 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
woda 300 mililitrówWykonanie:Ugotowany i ostudzony
ryż wymieszaj z łyżką
oliwy,
jajkiem i
szczypiorkiem. Łyżką nabieraj małe porcje masy ryżowej i uformuj kulki. Obtocz je w
tartej bułce, delikatnie obsmaż na pozostałym tłuszczu i odłóż na talerz. Podsmaż
kurczaka pokrojonego w paski. Do
mięsa dolej 300 ml zimnej
wody, dodaj Fix, wymieszaj i zagotuj. Dodaj kulki
ryżowe i duś potrawę 8 minut. Danie podawaj z dodatkiem świeżych warzyw.Uwagi:Zamiast Fix-u można zrobić sos samemu.Do potrawy można dodać również puszkę
groszku i
kukurydzy.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: