Wykonanie
Zapewne każdy choć raz przygotowywał tego typu kotleciki z
jajek. Ja tym razem dodałam jeszcze
ryż. Wyszły naprawdę pyszne!
Składniki:½ szklanki
ryżu,1 ½ szklanki
wody,1 łyżeczka tłuszczu,5
jajek,1 pęczek
szczypiorku,
sól do smaku,
curry do smaku,
pieprz do smaku,
bułka tarta do panierki,
olej do smażenia.Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu i
soli, następnie ostudzić. Ugotować również 4
jajka, ostudzić, posiekać i połączyć z
ryżem. Dodać 1 surowe
jajko,
przyprawy do smaku, posiekany
szczypiorek, dokładnie wymieszać masę. Formować kotleciki, obtaczać w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano.