ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremówka 2 szklanekżelatyna 2 łyżek deserowychkakao 3 łyżek deserowychcukier 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówcukier puder 50 gramówmigdały 12 sztukwiśnia kandyzowana 20 sztukWykonanie:Namoczyć żelatynę w 2 łyżkach zimnej wody, dodać cukier i kakao. Podgrzewać mieszając aż do wrzenia, ostudzić.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem, dodać ostudzoną masę kakaowo-żelatynową. Przełożyć do salaterek i wstawić na 15 minut do lodówki. Przed podaniem ozdobić sparzonymi, obranymi migdałami i osaczonymi wiśniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: