Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremówka 2 szklanek
żelatyna 2 łyżek deserowych
kakao 3 łyżek deserowych
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
cukier puder 50 gramów
migdały 12 sztuk
wiśnia kandyzowana 20 sztukWykonanie:Namoczyć
żelatynę w 2 łyżkach zimnej
wody, dodać
cukier i
kakao. Podgrzewać mieszając aż do wrzenia, ostudzić.Schłodzoną
śmietanę ubić z
cukrem waniliowym i
cukrem pudrem, dodać ostudzoną masę
kakaowo-
żelatynową. Przełożyć do salaterek i wstawić na 15 minut do lodówki. Przed podaniem ozdobić sparzonymi, obranymi
migdałami i osaczonymi
wiśniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: