Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 25 dekagramów
bułka pszenna 2 sztuk
jajko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
woda 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
dymka 1 łyżek stołowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
przyprawa "5 przypraw" według uznania
olej 4 szklanekWykonanie:Z bułeczek odkroić skórkę, następnie namoczyć je, starannie odcisnąć
wodę.
Mięso włożyć do miski, wbić
jajo, dodać
mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną
wodą,
sos sojowy,
sól,
cebulę,
imbir, "pięć przypraw" lub substytut, mieszać w jedną stronę aż powstanie jednolita lepka masa. Włożyć odciśniętą
bułkę, dokładnie wy mieszać.
Olej wlać do płaskiego, szerokiego garnka, rozgrzać na średnim ogniu, sprawdzić temperaturę. Uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego, kłaść w gorący
olej, smażyć na ciemnozłoty kolor, wybrać łyżką cedzakową, osączyć. Podawać na gorąco lub ciepło z
musztardą lub
keczupem. Proporcje: dla 4-6 osób - na przekąskęUwagi:25 dag zmielonej
wieprzowiny, 2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej rozprowadzonej 2 łyżkami wod,
cebulę bardzo drobno posiekać, szczypta "pięciu przypraw" zmielonego
ziela angielskiego lub roztarty ząbekKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: