Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ocet winny 6 łyżek stołowych
ogórki sałatkowe 2 sztuk
koperek 0,5 szklanek
koperek 3 łyżek stołowych
ziemniaki 10 sztuk
cebula 3 sztuk
rzodkiewki 8 sztuk
majonez 0,75 szklanek
sól gruba według uznaniaWykonanie:
Ocet wymieszać z 4 łyżeczkami
soli. Oczyszczone
ogórki pokroić tak jak na mizerię włożyć do foliowego woreczka, dodać pół szklanki posiekanego
koperku, wlać
ocet z
sola i mocno zawiązać. Potrząsać woreczkiem, aby
ogórki pokryły się zalewą. Na noc włożyć woreczek do lodówki. Co jakiś czas poruszać woreczkiem. Następnie przełożyć
ogórki na sito i pozostawić na 60 minut do osączenia.Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać, pokroić na plasterki i przełożyć do miski. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, dodać osaczone
ogórki,
cebulę pokrojona w cienkie piórka,
rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki oraz resztę posiekanego
koperku, wymieszać i odstawić na 60 minut. Wymieszać z
majonezem. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i wstawić na 60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować małymi
rzodkiewkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: