ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoocet winny 6 łyżek stołowychogórki sałatkowe 2 sztukkoperek 0,5 szklanekkoperek 3 łyżek stołowychziemniaki 10 sztukcebula 3 sztukrzodkiewki 8 sztukmajonez 0,75 szklaneksól gruba według uznaniaWykonanie:Ocet wymieszać z 4 łyżeczkami soli. Oczyszczone ogórki pokroić tak jak na mizerię włożyć do foliowego woreczka, dodać pół szklanki posiekanego koperku, wlać ocet z sola i mocno zawiązać. Potrząsać woreczkiem, aby ogórki pokryły się zalewą. Na noc włożyć woreczek do lodówki. Co jakiś czas poruszać woreczkiem. Następnie przełożyć ogórki na sito i pozostawić na 60 minut do osączenia.Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzone obrać, pokroić na plasterki i przełożyć do miski. Oprószyć solą oraz pieprzem, dodać osaczone ogórki, cebulę pokrojona w cienkie piórka, rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki oraz resztę posiekanego koperku, wymieszać i odstawić na 60 minut. Wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i wstawić na 60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować małymi rzodkiewkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: