ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegotwarożek smietankowy 120 gramówser camembert 250 gramówszynka, plastry 4 sztukpomidorki koktajlowe 100 gramówocet winny 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychlistki sałaty lodowej według uznaniasól według uznaniapieprz ziołowy według uznanianatka pietruszki, pęczek 0,5 sztukszczypiorek, pęczek 1 sztukWykonanie:Opłukany szczypiorek i połowę listków natki drobno posiekać. Twarożek wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser camembert rozciąć w poprzek tak, aby powstały 3 krążki. Jeden krążek grubo posmarować twarożkiem ziołowym. Przykryć środkowym krążkiem. Na nim ułożyć plasterki szynki i przykryć ostatnim krążkiem sera, lekko docisnąć i włożyć do lodówki.Opłukane, osuszone liście sałaty porwać na małe kawałki. Opłukane pomidorki pokroić w plasterki. Ocet utrzeć z odrobiną soli i pieprzu, wymieszać z olejem i zalać sałatkę z pomidorkami. Torcik serowy pokroić na porcje. Każdą ułożyć na talerzyku, obok umieścić porcję sałatki. Gotowe danie udekorować odłożoną natką. Podawać z bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: