Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
margaryna 1 sztuk
proszek do pieczenia 5 łyżek deserowych
cukier 130 gramów
jajka 1 sztuk
serek homogenizowany 250 gramów
orzechy laskowe 250 gramów
cukier 100 gramów
jajka 1 sztuk
woda 5 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Farsz: grubo zmielone
orzechy wymieszać z 100g
cukru, 1
jajkiem oraz 5 łyżkami
wody.Ciasto: wymieszać mikserem przesianą
mąkę,
margarynę, proszek,
jajko i
serek. Następnie zagnieść gładkie , sprężyste ciasto.Rozwałkować je na 2 kwadraty 40 x 40 cm, podsypując
mąką. Na całej powierzchni ciast rozprowadzić farsz. Każde z nich zawinąć. Zawijańce włożyć do wyścielonych papierem do pieczenia podłużnych, wąskich form. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: