ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmargaryna 1 sztukproszek do pieczenia 5 łyżek deserowychcukier 130 gramówjajka 1 sztukserek homogenizowany 250 gramóworzechy laskowe 250 gramówcukier 100 gramówjajka 1 sztukwoda 5 łyżek stołowychcukier puder według uznaniaWykonanie:Farsz: grubo zmielone orzechy wymieszać z 100g cukru, 1 jajkiem oraz 5 łyżkami wody.Ciasto: wymieszać mikserem przesianą mąkę, margarynę, proszek, jajko i serek. Następnie zagnieść gładkie , sprężyste ciasto.Rozwałkować je na 2 kwadraty 40 x 40 cm, podsypując mąką. Na całej powierzchni ciast rozprowadzić farsz. Każde z nich zawinąć. Zawijańce włożyć do wyścielonych papierem do pieczenia podłużnych, wąskich form. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: