ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówpor 1 sztukpieczarka 150 gramówjajko 1 sztukkasza manna 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkikolendra według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniabułka tarta według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Por umyć, drobniutko posiekać i zeszklić na łyżce oleju,. Dodać posiekane pieczarki i razem smażyć 7 minut, mieszając. Do mięsa dodać grysik wcześniej namoczony 2 łyżkach wrzącej wody, jajko, pory z grzybami i sosem, który puściły, oraz zmiażdżony czosnek. Masę starannie wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, kolendrą i gałką. Uformować podłużne kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Uwagi:Do potrawy używamy tylko białej części pora. Mięso mielone wieprzowo-wołoweAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: