ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z mięsa mielonego i pieczarek

Kotleciki z mięsa mielonego i pieczarek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
por 1 sztuk
pieczarka 150 gramów
jajko 1 sztuk
kasza manna 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
kolendra według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Por umyć, drobniutko posiekać i zeszklić na łyżce oleju,. Dodać posiekane pieczarki i razem smażyć 7 minut, mieszając. Do mięsa dodać grysik wcześniej namoczony 2 łyżkach wrzącej wody, jajko, pory z grzybami i sosem, który puściły, oraz zmiażdżony czosnek. Masę starannie wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, kolendrą i gałką. Uformować podłużne kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Uwagi:
Do potrawy używamy tylko białej części pora. Mięso mielone wieprzowo-wołowe
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3472/Kotleciki--z-miesa-mielonego-i-pieczarek