Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
por 1 sztuk
pieczarka 150 gramów
jajko 1 sztuk
kasza manna 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
kolendra według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Por umyć, drobniutko posiekać i zeszklić na łyżce
oleju,. Dodać posiekane
pieczarki i razem smażyć 7 minut, mieszając. Do
mięsa dodać grysik wcześniej namoczony 2 łyżkach wrzącej
wody,
jajko,
pory z
grzybami i sosem, który puściły, oraz zmiażdżony
czosnek. Masę starannie wymieszać i przyprawić
solą,
pieprzem,
kolendrą i gałką. Uformować podłużne kotlety, obtaczać je w
bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju.Uwagi:Do potrawy używamy tylko białej części
pora.
Mięso mielone wieprzowo-wołoweAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: