400 g mięsa mielonegopół łyżeczki kolendry SKWORCU1 jajko1 łyżeczka przyprawy do Burito SKWORCU2 łyżki bułki tartejsól1 por1 marchewka1 szkl rosołusólpieprz2 łyżki olejukluseczki gnocchi lub kopytkaMięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami (kolendrę utłuc w moździerzu), dodać bułkę tartą.Formować kulki wielkości brzoskwinki i otoczyć w bułce tartej.Pora posiekać w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce podsmażyć na oleju przez chwilę, następnie dodać rosół , zagotować. Włożyć do warzyw pulpety i gotować na wolnym ogniu przez ok 20 min.Sos mozna potem zmiksować , ja jednak pozostawiłam nie miksowany.Podawać z kluseczkami dowolnymi.Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam. Te fajne mieszanki w całości wystarczają jako jedyna przyprawa do dań. Dziś użyłam przyprawy do burito i kolendry jako calkowity zestaw przypraw do pulpetów.