ßßß Cookit - przepis na Klopsy wołowe w sosie śmitanowym

Klopsy wołowe w sosie śmitanowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone wołowe 700 gramów
kajzerka 1 sztuk
żółtko 3 sztuk
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
ziele angielskie mielone według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Mięso umyć, osączyć, pokroić na kawałki i zemleć razem z bułką i cebulą. Żółtka utrzeć z masłem na pulchną masę, dodać do mięsa i doprawić solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszać. Z masy mięsnej uformować niewielkie okrągłe klopsy, obrumienić je na oliwie i przełożyć do rondla. Śmietanę wymieszać z mąką i zielem angielskim, doprawić solą i pieprzem, wlać do rondla z klopsami. Klopsy dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3473/Klopsy-wolowe-w-sosie-smitanowym