ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone wołowe 700 gramówkajzerka 1 sztukżółtko 3 sztukcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekmąka pszenna 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 3 łyżek stołowychziele angielskie mielone według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Mięso umyć, osączyć, pokroić na kawałki i zemleć razem z bułką i cebulą. Żółtka utrzeć z masłem na pulchną masę, dodać do mięsa i doprawić solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszać. Z masy mięsnej uformować niewielkie okrągłe klopsy, obrumienić je na oliwie i przełożyć do rondla. Śmietanę wymieszać z mąką i zielem angielskim, doprawić solą i pieprzem, wlać do rondla z klopsami. Klopsy dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: