ßßß

Przygotowanie:Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.Mięso umyć,oczyścić z błonek ,pokroić w plastry,rozbić delikatnie dłońmi.Kotleciki oprószyć sola i pieprzem z obu stron,obtoczyć w mące ,smażyć na rumiano.Sos grzybowy:Grzyby dokładnie przebrać,umyć ,pokroić w plastry.Zalać wodą gotować ok 30 min.W tym czasie cebulę pokroić w małą kostkę ,zeszklić na maśle.Z grzybów odlać wodę,zalać ponownie dodać cebulkę ,oraz przyprawy ,zagotować.Śmietanę połączyć z mąką oraz paroma łyżkami gorącego sosu,przelać do garnka,wymieszać.Dusić chwilkę do zgęstnięcia.Na talerz wyłożyć porcję kaszy oraz kotleciki z polędwiczki.Danie obficie polać gorącym sosem grzybowym.SmacznegoPost navigation← Danie jest lekko słodkie z wyczuwalnym jabłkowym smakiem.Mięso pieczone w cydrze staje się delikatne i mięciutkie.Zdrowy ,smaczny dodatek o lekko maślanym smaku który sprawdzi do pieczonych mięs lub sosów.Danie samo w sobie sprawdzi się także dla wegetaian używając masła roślinnego. →