ßßß Cookit - przepis na Fale dunaju II

Fale dunaju II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie 400 gramów
margaryna 1 sztuk
cukier 250 gramów
jajka 6 sztuk
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
mleko 2 szklanek
cukier 2 łyżek stołowych
budyń waniliowy 1 sztuk
masło 1 sztuk
wódka owocowa 2 łyżek stołowych
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Miękka margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jajku. Połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej wsypać kakao i wymieszać. Na dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia rozsmarować najpierw jasne ciasto, a na nim ciemne. Równomiernie posypać oczyszczonymi, wydrylowanymi wiśniami i piec 30 minut w 180 stopniach. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszysta masę, dodając po łyżce zimny budyń i po kilka kropli wódki. Kremem równomiernie posmarować wierzch ciasta i dekoracyjnie polać polewą czekoladową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9107/Fale-dunaju-II