ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 400 gramówmargaryna 1 sztukcukier 250 gramówjajka 6 sztukmąka 400 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychkakao 2 łyżek stołowychmleko 2 szklanekcukier 2 łyżek stołowychbudyń waniliowy 1 sztukmasło 1 sztukwódka owocowa 2 łyżek stołowychpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Miękka margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jajku. Połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej wsypać kakao i wymieszać. Na dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia rozsmarować najpierw jasne ciasto, a na nim ciemne. Równomiernie posypać oczyszczonymi, wydrylowanymi wiśniami i piec 30 minut w 180 stopniach. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszysta masę, dodając po łyżce zimny budyń i po kilka kropli wódki. Kremem równomiernie posmarować wierzch ciasta i dekoracyjnie polać polewą czekoladową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: