Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 0,75 kostek
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
mozzarella 150 gramów
pomidory suszone w
oliwie 150 gramówpesto 3 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła,
żółtka, szczypty
soli oraz 3 łyżek zimnej
wody zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tart. Piec 15 minut w 200 stopniach.Umyte
pomidory oraz
ser pokroić w plastry i ułożyć na cieście. Posmarować pesto i oprószyć
solą. Piec następne 15 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: