ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 750 gramówmąka 1,5 szklanekjajka 2 sztukżółtka 1 sztukmasło 100 gramówbułka tarta 3 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:do mielonego półtłustego sera dodać żółtka oraz szklankę mąki i wyrobić na jednolite gładkie ciasto. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, połączyć z ciastem i starannie wymieszać. Jeśli ciasto jest za rzadkie, to dodać trochę mąki. Stolnicę posypać mąką i toczyć na niej wałki z ciasta jak na kopytka, lekko spłaszczyć je dłonią i kroić na romby. Partiami gotować w lekko osolonym wrzątku, wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane bułką tartą zrumieniona na maśle lub z samym masłem. Można też podawać na słodko z cukrem i śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: