Wykonanie
            FONDANT KAJMAKOWY - nic tak bardzo mnie nie zaskoczyło od dawna, biorąc pod uwagę efekt finalny. W WEEKENDOWEJ 
CUKIERNI pojawiła się propozycja Ani z KUCHARNI - pyszne babeczki z wypływającym karmelowym środkiem. Zdjęcia Ani przedstawiają babeczki w sposób zjawiskowy, wręcz nie nie wykonalny. Brak czasu, brak światła, totalne zmęczenie opóźniały ich zrobienie, jednak deklaracja wobec Łucji z Fabryki Kulinarnych Inspiracji, z którą wspólnie chciałam je wykonać sprawiła, że niemożliwe stało się możliwe. Moje fondanty są bez 
lodów waniliowych, muszę postawić granicę w walce z otyłością, zwłaszcza gdy wakacje są tak blisko. Ja nie 
mogę, ale Wy zaszalejcie:)Składniki na 4 duże babeczki:2 duże 
jajka1 
żółtko1 puszka kajmaku (ja użyłam puszki o wadze 400 g)2 1/2 łyżki 
mąkiszczypta 
solidodatkowo:
masło do wysmarowania foremek
mąka do wysypania foremekSposób przygotowania:Do pieczenia babeczek użyłam duzych foremek do muffinów.Foremki na początku należy natłuścić i podsypać 
mąką ich wnętrze.Piekarnik nagrzałam na 200 stopni C.
Jajka oraz 
żółtko ubilam na puszystą masę. Dodałam kajmak i wymieszałam dokładnie.Ubijąc stopniowo dodawałam 
mąkę oraz 
sól. Po połaczeniu się składników, masę przelałam do przygotowanych wcześniej foremek.Zapiekałam około 12 minut, tak aby wierzch był zrumieniony, natomiast środek płynny, należy uważać aby nie przepiec babeczek, bo wtedy środek nie wypłynie.Po upieczeniu babeczki przekładałam na talerzyki.Smacznego :)




