ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoser żółty 400 gramówjajko 1 sztukbułka tarta 1 łyżek stołowychmąka 300 gramówżółtko 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Utrzeć żółty ser, wymieszać z jajkiem i tartą bułką. Przygotować ciasto jak zwykle:do przesianej mąki dodać żółtko masło, szczyptę soli i około pół szklanki gorącej wody. Wyrobić gładkie ciasto, powinno ono być lśniące i niezbyt twarde. Już gotowe i wyrobione należy podzielić na dwie części , tak aby łatwiej było wałkować, z ciasta wycinać szklanką kółka, lepić pierożki i gotować w dużej ilości wrzątku z solą. Podawać z sosami, bądz prażoną cebulką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: