Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty 400 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
mąka 300 gramów
żółtko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Utrzeć
żółty ser, wymieszać z
jajkiem i
tartą bułką. Przygotować ciasto jak zwykle:do przesianej
mąki dodać
żółtko masło, szczyptę
soli i około pół szklanki gorącej
wody. Wyrobić gładkie ciasto, powinno ono być lśniące i niezbyt twarde. Już gotowe i wyrobione należy podzielić na dwie części , tak aby łatwiej było wałkować, z ciasta wycinać szklanką kółka, lepić pierożki i gotować w dużej ilości wrzątku z
solą. Podawać z sosami, bądz
prażoną cebulką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: