Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznaniatłuszcz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 2 szklanekrosół 3 szklanek
czosnek 5 ząbki
majeranek 1 łyżek deserowych
gorczyca 20 sztuk
jałowiec ziarna 15 sztuk
cebula 50 dekagramów
łopatka wieprzowa 50 dekagramów
mięso wołowe 50 dekagramów
udziec barani 50 dekagramówWykonanie:Wszystkie gatunki
mięsa przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną
cebulę, roztarte z
solą ząbki
czosnku, utłuczony
jałowiec oraz
gorczycę i osolić. Masę starannie wyrobić, aż będzie odstawała od ręki, uformować z niej
kiełbaski, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić dalsze 30 min. Sos podprawić zasmażką z
masła i
mąki i dodać roztrzepaną
śmietanę.Uwagi:
mięso wołowe bez kościPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: