ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski kaszubskie

Kiełbaski kaszubskie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
tłuszcz według uznania
masło 2 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 2 szklanek
rosół 3 szklanek
czosnek 5 ząbki
majeranek 1 łyżek deserowych
gorczyca 20 sztuk
jałowiec ziarna 15 sztuk
cebula 50 dekagramów
łopatka wieprzowa 50 dekagramów
mięso wołowe 50 dekagramów
udziec barani 50 dekagramów
Wykonanie:
Wszystkie gatunki mięsa przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną cebulę, roztarte z solą ząbki czosnku, utłuczony jałowiec oraz gorczycę i osolić. Masę starannie wyrobić, aż będzie odstawała od ręki, uformować z niej kiełbaski, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić dalsze 30 min. Sos podprawić zasmażką z masła i mąki i dodać roztrzepaną śmietanę.
Uwagi:
mięso wołowe bez kości
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2270/Kielbaski-kaszubskie