Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
malina 50 dekagramów
cukier 15 dekagramów
płatki owsiane 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 3 łyżek stołowych
masło 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 2 łyżek deserowychWykonanie:
Maliny lub
truskawki opłukać pod bieżącą
wodą i zostawić do rozmrożenia. Osączyć, odlać nadmiar soku.
Owoce zmiksować lub dokładnie rozetrzeć w misce z
cukrem oraz
cukrem waniliowym. Masę wyłożyć do szklanej salaterki i wstawić na kilka minut do lodówki.
Orzechy drobno posiekać (kilka zostawić na dekorację). Na patelni rozgrzać
masło lub
margarynę. Gdy tłuszcz się roztopi, wrzucić do niego
płatki owsiane i posiekane
orzechy. Smażyć razem, przez cały czas mieszając 2-3 minuty, aż ładnie się zrumienią.
Owocową masę wyjąć z lodówki, posypać podsmażonymi
orzechami i
płatkami. Na wierzchu ułożyć odłożone
orzechy.Uwagi:mrożone
maliny lub
truskawki,
masło lub
margarynaCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: