ßßß Cookit - przepis na Żurek szybki

Żurek szybki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa żywiecka 500 gramów
zakwas żuru 1/2 litrów
ziemniaki 600 gramów
majeranek według uznania
kostka bulionowa warzywna 2 sztuk
liść laurowy 4 sztuk
Wykonanie:
Do 3 litrów gotującej się wody wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać kostki bulionowe, liście laurowe. Gotować do miękkości ziemniaków. Wlać zakwas żuru i wsypać majeranek według uznania. Gotować ok. 20 minut pod przykryciem. Podawać w bulionówkach.
Uwagi:
Można dodać starty chrzan.
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-13
Cieszę się że smakował
Autor: monpol6
Data: 2009-04-07
Super, ja dodałam jeszcze zeszkloną cebulkę
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7427/Zurek-szybki