Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa żywiecka 500 gramówzakwas
żuru 1/2 litrów
ziemniaki 600 gramów
majeranek według uznaniakostka bulionowa warzywna 2 sztuk
liść laurowy 4 sztukWykonanie:Do 3 litrów gotującej się
wody wrzucić pokrojoną w kostkę
kiełbasę. Dodać obrane i pokrojone w kostkę
ziemniaki. Dodać kostki
bulionowe,
liście laurowe. Gotować do miękkości
ziemniaków. Wlać zakwas
żuru i wsypać
majeranek według uznania. Gotować ok. 20 minut pod przykryciem. Podawać w bulionówkach.Uwagi:Można dodać starty
chrzan.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-13Cieszę się że smakowałAutor: monpol6Data: 2009-04-07Super, ja dodałam jeszcze zeszkloną
cebulkęDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: