ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 0,5 kilogramówmiód 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkisól 0,5 łyżek deserowychbadietka długa 1 sztukogorek świeży 0,5 sztukpapryka czerwona 1 sztukliście sałaty 8 sztukliście dymki 8 sztukmasło według uznaniaWykonanie:Wymieszać miód z solą i rozdrobnionym czosnkiem. Marynatą natrzeć indyczą pierś i odstawić na 10 minut. Owinąć folią aluminiową, położyć na blasze i piec 70 minut w 180 stopniach.W dniu pikniku indyka pokroić na plasterki. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski, a ogórka na plasterki. Bagietkę przekroić. Każdą część posmarować masłem. Na połowie kanapek ułożyć liście sałaty, plasterki indyka, ogórka, paprykę, po 2 liście dymki i przykryć 2 częścią bagietki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: